Белият дом работи за предоставяне на модерни противокорабни ракети на украинската

...
Белият дом работи за предоставяне на модерни противокорабни ракети на украинската
Коментари Харесай

Белият дом дава модерни противокорабни ракети на Украйна

Белият дом работи за даване на модерни противокорабни ракети на украинската войска, с цел да ѝ се помогне за превъзмогването на морската обсада на Русия, оповестиха публични лица, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5435
Това става на фона на опасенията, че по-мощни оръжия, които могат да потопят съветските съветски военни кораби, ще изострят спора.

Украйна не крие, че желае по-модерни американски противокорабни оръжия, оттатък настоящия си боеприпас от артилерия, ракети " Джавелин " и " Стингър "  и други оръжия. Списъкът на Киев, да вземем за пример, включва ракети, които биха могли да изтласкат съветския флот от неговите черноморски пристанища, което ще разреши възобновяването на доставките на зърно и други селскостопански артикули по целия свят, показва Ройтерс.

Настоящи и някогашни американски чиновници и източници от Конгреса са показали пречките пред изпращането на по-мощни и с по-голям обхват оръжия за Украйна, които включват условия за дълготрайно образование, компликации при поддръжката на оборудването или опасения, че американското оръжие може да бъде пленено от съветските сили.

Но Ройтерс се базира на трима американски чиновници и двама източници от Конгреса, съгласно които интензивно се разисква опцията два типа мощни противокорабни ракети в дейна употреба да бъдат доставени в Украйна - или непосредствено, или от европейски съдружник, който разполага с тези ракети.

Междувременно стана известно, че президентът на САЩ  Джо Байдън може да подпише военна помощ за Украйна в размер на 100 млн. $ още през днешния ден, в това число спомагателни артилерийски муниции и радар за противопоставяне на артилерията, които ще оказват помощ на Киев да отблъсне нашествието на Русия, заяви Ройтерс, базирайки се на добре осведомени източници.

Новите прехвърляния ще бъдат десетото потребление на Байдън на пълномощията му в помощ на Украйна и ще съставляват останалите 100 млн. $ от това финансиране, което разрешава на президента да позволи прехвърлянето на непотребни оръжия от запасите на Съединени американски щати без утвърждението на Конгреса при изключителна обстановка.

Съединените щати към този момент са изпратили 184 000 артилерийски снаряда на Украйна за потребление при гаубици. Допълнителните муниции, включени в пакета от през днешния ден, са предопределени за силите на Украйна, сражаващи се с съветските войски в източните региони на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР